El Crèdit


    
     D'ençà que la vaig veure anunciada a les cartelleres tenia ganes de veure "El Crèdit", sempre m'han agradat els monòlegs i els diàlegs perquè es on puc apreciar millor la qualitat dels actors i sobretot la del text. En aquest cas els diàlegs son àgils amb frases ben trobades i l'argument general fomenta l'interès per saber com continuarà la propera escena. 

     A "El Crèdit" els actors que l'interpreten son sobradament coneguts i la seva àmplia trajectòria els avala. Jordi Bosch interpreta un director de banc que es veu sobrepassat pels esdeveniments i quasi el fan perdre el seny. 
Contrasta amb el personatge de Jordi Boixaderas que encarna una persona del carrer amb necessitat de diners però que es manté fred i moderat demostrant seguretat en les seves aptituds per aconseguir els seus objectius, malgrat que a priori es troba en una posició d' inferioritat. 

    La trama ens situa a l'oficina d'una entitat bancària on el seu director atén la visita d'un client que intenta demanar un crèdit, davant la negativa del director aquest planta cara amb totes les armes de les que disposa, sempre des de la legalitat. 
Amb aquesta base ens podem imaginar que l'autor intentarà fer crítica de la situació de crisi que estem patint; doncs res d'això, ens presenta un escrit original, amb tocs humorístics i sobretot el que vull destacar es la incorporació d'un element a l'argument amb el que s'aconsegueix desviar el tema de la transacció bancaria creant una relació personal entre els personatges. 

     Com a rerefons podem veure que passaria si la gent corrent plantés cara als poderosos i canviessin les normes que ells mateixos implanten tal i com els convé. 

     L'escenari, com ve sent una constant en aquesta mena d'obres, està situat al centre del teatre envoltat pel públic, a mes, destacar un aspecte força original es que els actors es troben situats sobre una plataforma giratòria que poc a poc durant l'obra els fa variar la posició a l'escenari. 
Personalment em va donar la sensació de tenir sempre al mateix costat el personatge que en aquell moment te una posició dominant i controla la situació. 

Qualificació:
FITXA TÈCNICA 
AUTOR: Jordi Galceran 
DIRECCIÓ: Sergi Belbel 
REPARTIMENT: Jordi Boixaderas (Antonio) Jordi Bosch (Director) 
ESCENOGRAFIA: Max Glaenzel 
ILUMINACIÓ: Kiko Planas (AAI) 
SO: Jordi Bonet 
COPRODUCCIÓ: Bitò Produccions, S.L. y La Villarroel 
DATA REPRESENTACIÓ: 28/09/2013IMATGES

Josep Llivina

No hay comentarios:

Publicar un comentario