Instint. ¿Hay vida antes de la muerte?.Expectatives incomplertes es com definiria aquesta setena edició i el meu segon "Instint", que tampoc ha estat dels millors que segurament s'han fet, la presència de Eduard Punset i Andreu Buenafuente prometien donar molt de joc. 


L'enunciat de la conferència, "¿Hay vida antes de la muerte?", era tan sorprenent com estrany , però tractant-se del Punset tot es interessant. Quina sorpresa quan m'adono que aquesta frase només es una de les moltes que formen una llista. 
Es així com tots els assistents descobrim que el tema de la conferència gira entorn a una recopilació de frases que han impactat en la vida de l'Eduard Punset, frases i autors prou interessants com per dedicar-lis una conferència sencera a cadascun d'ells, però que en aquesta ocasió només varen passar-hi de puntetes per donar pas als records del propi Punset. 
De tant en tant, el protagonista de l'espectacle ens donava algunes dades interessants, però en global la conferència em va semblar un recull de "batalletes" lligades molt subtilment entre elles per un fil conductor basat en el comportament humà i el pes de la intuïció en les decisions racionals. 
Cal mencionar que potser pel mateix fet que la xerrada no tingués un tema clar, es possible que aquest fos el motiu de la pèrdua del fil alhora de relatar les explicacions per part del Punset, cosa que es pot excusar en un personatge com ell, però que no acaba de donar bona impressió. 

La participació de l'Andreu Buenafuente en aquesta ocasió era purament de suport al desenvolupament de la xerrada ja que no va participar activament ni aportant idees ni comentaris que despertessin la curiositat del públic. 

Pel que fa a l'actitud del públic, em va donar la sensació que anaven mes disposats a veure una imitació del Punset que no pas a escoltar una conferència divulgativa, les rialles eren habituals per la peculiar forma d'expressar-se del ponent, però el contingut era totalment seriós. 
Al final, suposo que pel fet que la xerrada no tingués un tema clar i ben definit, la habitual ronda de preguntes es va convertir en un silenci incòmode i va ser patent la falta de participació directe del públic

     En resum em va semblar que la conferencia es plantejava amb l'ànim de ser un espectacle entretingut amb un clar fons divulgador, però que no va acabar de acomplir les expectatives dels que esperàvem un toc mes científic.
Valoració:

Josep Llivina

No hay comentarios:

Publicar un comentario